Openingstijden
Februari t/m november:
geopend op woensdag- en vrijdagmorgen van 9.00-12.00
December en januari:
alleen open na afspraak via email.
Contoleer in schoolvakantieperiodes even onze website of facebookpagina of er wijzigingen zijn.


Tijdens openingsuren bent u zonder afspraak welkom voor een workshop. Kom dan wel rond 9.00, zodat we alle tijd kunnen nemen om met u een sieraad te ontwerpen onder het genot van een kopje koffie of thee.
Wilt u met meer dan 4 personen komen, geef dan a.u.b. vooraf even een seintje.
 

Workshops

Wij bieden diverse workshops aan. We proberen dit wel zoveel mogelijk binnen de openingstijden te doen. Wilt u met meer dan 4 personen komen, geef dan a.u.b. van tevoren een seintje. 

Rijgen:

Als u een workshop bij ons komt doen, heeft u de keuze uit onze zeer grote collectie van materialen. Te denken aan edelstenen, koraal, zoetwaterparels en parelmoer. Maar ook allerlei glaskralen, of zilver, goud en goldfilled of een ander metaal.
U krijgt uitleg over verschillende materialen en rijg- en afwerktechnieken. Daarna bent u helemaal vrij om uw eigen sieraad samen te stellen. Uiteraard begeleiden wij hier desgewenst in. 

Kosten €10,- p.p. exclusief materiaal. Door het ruime assortiment is er voor ieder budget iets moois te maken. Ook geschikt voor kinderen.

Duurt c.a. 3 uur, dus als u dit wilt doen, kom dan echt om 9.00 Smeden:

Dit is een 1 op 1 workshop. Ik heb dan alle aandacht voor u en uw ontwerp.
U heeft de keuze uit een schakelketting of ring van zilver. U krijgt eerst uitleg over diverse mogelijkheden en technieken. Samen onderzoeken we wat bij u past en komen we tot een mooi ontwerp. 

Kosten: €20 per uur, excl. materiaal. Het sieraad wordt gewogen en aan de hand daarvan de materiaalkosten berekend.


Als u het voor het eerst doet moet
u voor een schakelketting rekenen
op c.a. 5 á 6 uur werk. Dit kan in meerdere dagen worden gedaan, net zo lang tot u tevreden bent. 

Bruidssieraden: 

Gaat u trouwen? Gefeliciteerd!
Wij ontwerpen samen met u uw eigen, unieke trouwringen. U heeft bij ons niet de keuze uit een grote collectie standaardringen, maar wij stellen samen met u een prachtige set samen die helemaal bij u past. 

Naast trouwringen kunnen wij ook voor u een prachtige set sieraden maken, passend bij uw trouwkleding en helemaal afgestemd op uw eigen wensen. 
Ook voor de familie kunnen we mooie en passende sieraden maken. 

Reparaties en ontwerpen

Wij kunnen uw oude sieraden herstellen. Hiervoor hanteren wij diverse technieken, zoals rijgen, knopen, kettelen en solderen.
In overleg met u kijken wij wat passend is in uw situatie.

Wij werken samen als familiebedrijf met 3 goudsmeden. Ieder met eigen talent en specialiteit.

Verder hebben we veel ervaring met het opnieuw snoeren van oude zeeuwse sieraden, maar ook het uit elkaar halen hiervan om er een nieuw, modern sieraad van te maken dat u dagelijks kunt dragen. 

Veel mensen hebben nog wel een snoertje gitten of bloedkoraal in een doosje liggen maar doen er niets mee. Het is een erfstuk, dus je doet het ook niet weg. Maar de herinnering aan de persoon die het gedragen heeft vervaagd van generatie op generatie. 
Als u hier een nieuw sieraad van laat maken houdt u de herinnering levend, en heeft u zelf ook weer iets dierbaars om door te geven aan uw nabestaanden. 


Goudsmeden:
Klaas en Wilco hebben in Antwerpen de opleiding voor goudsmid gevolgd. Sanneke heeft in Middelburg een aantal jaren de cursus edelsmeden bij de Kunsteducatie Walcheren gevolgd.
Ook hebben Marianne en Sanneke een aantal modules voor de goudsmid opleiding meegedaan voor het ontwerpen, schetsen en weergeven van sieraden.

Zo kunnen we niet alleen met draad mooie sieraden rijgen, maar ook prachtige ontwerpen naar uw persoonlijke wensen maken in zilver en goud.