Antieke sieraden Regelmatig krijgen we klanten met antieke sieraden die bij de zeeuwse klederdracht horen en/of uit de familie komen.
De staat daarvan is heel wisselend, soms nog helemaal intact, soms versleten of zelfs helemaal uit elkaar. Soms compleet en soms maar een stukje omdat de rest verdeeld is onder de familie.

Het maakt niet uot waar u mee komt, we kunnen overal wat moois van maken. 
De ketting op deze foto is van een mevrouw die deze had gekregen, maar op deze manier niet mooi vond. (Boven is zoals het was, onder is wat wij ervan gemaakt hebben)Ze wilde de bloedkoralen ketting echt gaan dragen, en dus hebben wij deze mooi voor haar precies op maat gemaakt met allemaal schakeltjes van goldfilled draad ertussen. 
Goldfilled draad is gemaakt van een onedel metaal met een laagje 14karaat goud erin gebrand. Dit is goedkoper dan massief goud, maar wel net zo mooi en omdat het erin gebrand is, blijft dat het ook. Dit slijt er niet af zoals bij gewoon vergulden. 

Er zijn ook klanten die het sieraad juist niet op de originele manier willen dragen, maar er toch iets mee willen. Dan kijken we samen hoe we het naar wens kunnen moderniseren. Bijvoorbeeld met mooie zilveren kralen of een ornament ertussen. De mogelijkheden zijn eindeloos..
.

Natuurlijk is dat niet alles wat we gedaan hebben, voor dezelfde klant hebben we ook nog een ketting met granaten geregen en op maat gemaakt, parelkettingen geknoopt, heeeeeeeel veel edelsteen armbandjes gemaakt en... Nog een niet-reguliere oplossing gemaakt voor een zilveren armband met een pinnetje waar de eigenares steeds mee achter de kleding bleef hangen. Foto's hiervan zal ik op onze facebook pagina plaatsen. 

 
  Sanneke     07-10-2017 13:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.